Jöttek, láttak és győztek a Miskolci Sörivók

2017-02-21

A képen: A harmadik téli kupa díjátadója

Véget ért a harmadik téli HoPS kupa, ezzel pedig sikerrel zárult a HoPS negyedik kupasorozata. A HoPS versenyekre igaz, hogy a versenyszellem és a baráti küzdelem szépen megfér egymás mellett, a jó hangulat mellett a díj már csak hab a tortán.

A kupa végeredménye

 • Miskolci Sörivó SE
 • Susztermatt
 • Starsky és Hutch

A Miskolci Sörivó SE, azaz Fábián Balázs és Vass László a második HoPS Kupa győztesei, nem hagyták ki az alkalmat, hogy megmérkőzzenek a Téli HoPS Grand Prix elsőségéért a Starsky és Hutch-csal. Ezúttal is legyőzték a rivális csapatot, három győzelmük és jobb gólkülönbségük pedig elég volt ahhoz, hogy begyűjtsék második kocsmasportolói kupájukat, és a hőn áhított GP trófeát.

Ezúttal is hármas holtverseny alakult ki az élen

A miskolciak egész komoly menetelésbe kezdtek, az első körben a Dobrai Brazilokat verték, utána jött a Dementors elleni küzdelem, ahol szoros csatában 3 ponttal győzték le  Ács Ádám és Csóka Máté párosát, a harmadik körben, a Starsky és Hutch elleni nagy arányú győzelmükkel pedig már biztosra vehették, hogy kupasorozatért járó trófea is a markukban landol. Utolsó körben a Susztermatt csapata következett, a Torma Dávid, Mészáros Tamás, Mészégető Mária alkotta csapat igazán éhes volt egy ezüstéremre, a hektikus csatában végül a Suszterek kerekedtek felül ezzel pedig hármas holtverseny alakult ki a dobogón. A gólarány a miskolciaknak kedvezett így megérdemelten vihették haza a győztesnek járó serleget.

“Komoly kis verseny volt, jól éreztük magunkat”

A Téli Grand Prix végeredménye

 • 200 pont – Miskolci Sörivó SE
 • 180 pont – Starsky és Hutch
 • 140 pont – Dementors
 • 90 pont – Dobrai Brazilok
 • 60 pont – Darts Bajnokok
 • 50 pont – Szódával Elmegy

A kupasorozat számokban

A három kupából álló téli sorozaton összesen 22 csapat mérkőzött meg egymással: 64 meccs, több mint 1500 csócsógól, közel 2500 eltett biliárdgolyó, és 17.000-nél is több nyíl, ami a táblákban landolt.

Különdíjasok

 • Csóka Máté – Darts
 • Orovecz Attila – Biliárd
 • Starsky és Hutch – Csocsó

A Dementors játékosa, Csóka Máté vihette haza a darts különdíjat, aki a három kupa alatt összesen 9 meccsen győzedelmeskedett.

Biliárdban Orovecz Attiláé lett a legjobbnak járó különdíj, 10 győzelmével és jobb gólaránnyal az ő nyakába került az érem.

Csocsóban a nyomozók járatták nagy sikerrel a labdát, 7 győzelemmel és két döntetlennel bezsebelték a legjobb csocsós díját.

Kiváló teljesítmények

A különdíjasok mellett érdemes még megemlítenünk pár játékost, akik kiváló teljesítményt nyújtottak. Csabay Dávid 100%-os mérlege dartsban mindenképpen említésre méltó, 8 győzelme a grand prix különdíjas szabálya miatt viszont ezúttal a második helyre volt elegendő. Dávid HoPS karrierje során még nem vesztett leget, mára már 13 győzelemnél tart. Biliárdban is nagy volt a verseny a két snookeres játékos között, Frici a Starsky és Hutchból ugyanannyi győzelmet gyűjtött, mint társa Attila, a gólarány ezúttal nem Fricinek kedvezett. Csocsóban a Miskolci Sörivók voltak nagy versenyben, egy győzelem híján megkaparinthatták volna a legjobb csocsós különdíját, amire egészen az kupasorozat utolsó meccsének utolsó szettjéig reális esélyük volt.

Kocsmasport a köbön

Köszönjük minden játékosnak, aki részt vett a kupasorozaton, igazán izgalmas és jó hangulatú versenyeknek lehettünk szem- és fültanúi. Várunk mindenkit sok szeretettel a tavaszi bajnokságra is!

Szállj be bármikor, bármelyik csütörtök este

Kapcsolódó cikkeink