Lezárult a 2017-es tavaszi HoPS szezon

2017-08-29

A legjobb kocsmasportolónak járó kupával térhetett haza a Starsky és Hutch csapata

Száááznyoolcvaan, egy fal közép fekete, stressz labda, izzadó tenyér, számtalan golyó a lyuk torkában, buzdítás, kitartás, pacsi egy halommal, 18 nyilas, 132-es kiszálló, több hordónyi sör, kóla és kávé, ezernél is több kapufa, asztalon kopogás, ugratás, heccelés, majdnem run-out-ok, fránya triplák a szimpla kiszállónál, fémről lepattanó dárdák, fehér golyók a lyukban, WD-40 minden mennyiségben, számtalan tripla 1 és 26, kapusgólok… te jó ég, még felsorolni is nehéz, hogy mi mindennek lehettünk szem és fültanúi a kocsmasport bajnokság tavaszi idényében.

Dobogós csapatok

  • Starsky és Hutch
  • Partizán Sörivók
  • Team Six

A győztes, a Starsky és Hutch

Horváth Frigyes és Orovecz Attila, azaz a Starsky és Hutch nyerte az idei tavaszi bajnokságot. A csapat nem először hajtotta végre ezt a bravúrt, hiszen a 2016-os tavaszi idény is nekik kedvezett. A végső győzelem persze nem volt egyértelmű, a Partizánokkal azonos pontszámmal álltak az élen, végül a jobb gólkülönbség döntött. Hogy kihez kerül a kupa, Attila vagy Frici viszi-e haza, az a díjkiosztó idején még kérdéses volt. Végül egy biliárdcsata döntött, így a serleg Orovecz Attilánál landolt. Bízunk benne, hogy azért néha kölcsön adja Fricinek a fényes aranykupát.

Ezüstérmes a Partizán Sörivók

100%-os teljesítménnyel a második helyen zárt a Partizán Sörivók csapata. Hogy hogyan lehetséges ez? Vass Lackó és László Csaba a 2. fordulóra verbuválódtak össze, és bár mindegyik meccsükből ők jöttek ki győztesen a jobb gólkülönbség miatt mégis a Starskyk vihették haza a kupát. Persze nem volt ok a búslakodásra, az ezüst szépen csillog, ráadásul a páros magabiztosan szerezte meg a csocsó különdíjat, Csabi pedig a legjobb dartsosnak járó érmet is a nyakába akaszthatta.

A Team Six csapatáé a bronz

A Team Six kocsmasportolói pályafutása alatt már több kiváló eredményt tudhat magáénak, Ladányi Balázs és Gyöngyösi Sándor ebben a szezonban sem hazudtolták meg önmagukat. Ebben a rendkívül erős mezőnyben is sikerrel jutottak fel a dobogó harmadik fokára.

IV-VI. helyen végzett csapatok

  • Füstifecskék
  • Keksz Pistols
  • Dobrai Brazilok

A bajnokságban 25 csapat vett részt, és közel 60 játékos játszott a 10 forduló alatt.

Különdíjasok

Az utolsó golyóig kiélezett küzdelem folyt a biliárd különdíjért, ahol Lázár Edvin és Orovecz Attila állt nagy versenyfutásban a címért. Attila utolsó fordulóban begyűjtött győzelmével megelőzte Edvint és így ő kaparinthatta meg a díjat, 10-ből 9 meccs győzelmével.

Dartsban László Csaba volt megállíthatatlan, 8 meccsből 8-at nyert meg, ezzel pedig övé lett a legjobb teljesítmény. Egészen a hatodik fordulóig nagy csatában állt Ladányi Zsolttal, a The Jackpot csapat játékosával.

A legjobb csocsós csapatnak járó különdíjat 8,5 ponttal a Partizán Sörivók vihették haza, második helyen a Füstifecskék csapata végzett, akik ugyan több pontot gyűjtöttek, de a százalékos teljesítmény a Partizánoknak kedvezett.

Gratulálunk a csapatoknak

Gratulálunk a csapatoknak az elért eredményekért, reméljük mindenki jól érezte magát a versenysorozat alatt, köszönjük a sportszerű küzdelmet, találkozunk nyáron a versenyeken.

Nyáron ezúttal 3 HoPS házi Kupát és egy klasszikus HoPS Kupát rendezünk.

  • HoPS Darts Kupa – július 8. szombat
  • HoPS Biliárd Kupa – július 22. szombat
  • HoPS Csocsó Kupa – augusztus 5. szombat
  • Nyári HoPS Kupa – augusztus 12. szombat

Kapcsolódó cikkeink