Rekord létszámú indulóval kezdődött a téli kupasorozat

2017-01-23

A képen: Az első téli kupa díjátadója

Két ikonikus páros, a Starsky és Hutch és a Dumb és Dumber a győztes

Rekord létszámú indulóval kezdődött a téli kupasorozat, összesen 17 csapat vetette bele magát a küzdelmekbe. A HoPS kupák története során először a szervezők két ligára osztották a csapatokat, így a nap végén az A és B liga bajnokának markában is egy-egy kupa landolt. Az egész napos viadalon a sportolók bizonyították állóképességüket, hiszen délelőtt fél 11-től este 7-ig tartott a maratoni Kupa. Hogy a szerencsének mennyi szerepe volt a nap folyamán, azt döntsék el a játékosok maguk, az viszont biztos, hogy több meccsen is csupán egy pont döntött a végeredményről.

17 csapat küzdött a serlegekért

Az A ligában hármas holtverseny alakult ki a dobogón

  • Starsky és Hutch
  • Dementors
  • Darts Bajnokok

Az első helyen a Starsky és Hutch, Orovesz Attila és Horváth Frigyes, a dobogó második helyén a Dementors, Ács Ádám és Csóka Máté, a harmadik helyen pedig a most debütáló Darts Bajnokok, Cserhalmi Zoltán és Kóródi András végeztek.

Az A liga bajnoka a Starsky és Hutch

Az új csapatok nem tolongtak, hogy leadják jelentkezésüket az A liga vérmes mezőnyébe. Nem csoda, hiszen a verseny A ligájában rengeteg rutinos és kiváló eredménnyel rendelkező játékos és csapat vett részt. Az A ligában az utolsó forduló, utolsó biliárd meccséig nyitott volt a kérdés, hogy kinél landol végül a hőn áhított kupa. A Darts Bajnokok dobótechnikájától egy parkoló óra számjelzője is kiakadt volna, ugyanakkor csocsóban már igazi bajnoki virtussal az összes párviadalt megnyerték. A Dementors azonban végül legyőzte a nap folyamán kiválóan játszó Darts Bajnokok csapatát, ezzel hármas holtverseny alakult ki, ahol a Starsky és Hutch jobb gólkülönbségével megérdemeleten vihette haza a győztesnek járó trófeát.

A B ligát veretlenül a Dumb és Dumber nyerte

  • Dumb és Dumber
  • Bro Force
  • Happy Centrum

Veretlenül, négy győzelemmel a B liga győztese végül a Dumb és Dumber, Fejes Norbert és Steczina Péter lett. Őket követte a Bro Force, Madarász Péter és Pető Róbert, akiket stabil biliárd tudásuk húzott fel a dobogó második fokára. A bronzérem a Happy Centrum, Juhász László és Zsólya Tamás nyakában landolt.

“Nem gondoltuk, hogy megnyerhetjük a kupát, 8 éve biliárdoztunk utoljára, jó érzés volt újra játszani.”

A B ligában a The Jackpot kivételével nyolc új csapat debütált. A játékosok gyorsan felvették a HoPS ritmusát, izgalmas és szoros meccsekben nem volt hiány. A HoPS versenyeken a játékosok darts, biliárd és csocsó sportágakban mérik össze erejüket, minden új csapatnak megvan a maga kedvence a három közül, a másik kettővel kapcsoltban azonban mindig akad némi bizonytalanság. Így érkezett a B liga nyertes csapata, a Dumb és Dumber is az első téli HoPS kupára. Saját bevallásuk szerint nyolc éve nem biliárdoztak, a darts táblát pedig közelről most látták először. Az ő példájuk is bizonyítja, hogy a HoPS nem a vérprofik darálós küzdelméről szól, sokkal fontosabb a jó kedv és a játék szeretete.

Kapcsolódó cikkeink