Véget ért a 2016-os őszi bajnokság

2016-11-24

A képen: Double D, Smolek Dávid és Torma Dávid

A győztes, Smolek Dávid és Torma Dávid

10 embert próbáló hét van a játékosok háta mögött, november 24-én véget ért a kocsmasport bajnokság őszi szezonja. A legjobb kocsmasportoló csapat címért ezúttal közel 70 játékos szállt versenybe. A mezőnyhöz ezúttal is megannyi új csapat csatlakozott, akik új színt hoztak a HoPS kocsmasport bajnokságba. Izgalmakban most sem volt hiány, hiszen a tabella első helyét a szezon alatt több csapat is megkaparintotta magának egy-egy forduló erejéig. Bár végig kiélezett volt a harc a végső trófeáért, mégis baráti hangulatban teltek a fordulók, a csapatok pedig újfent bizonyították, hogy a sportszerű játék a legfontosabb.

A végső sorrend

  • Double D
  • Partizán Beokád
  • War Pigs
  • Team Six
  • Keksz Pistols
  • Mordor Lovagjai

Az érmesekről

Az első helyen végzett tehát a Double D, Torma Dávid és Smolek Dávid, egy fordulóra pedig csatlakozott hozzájuk Kánya Zsolt a 2015-ös őszi győztes csapat másik kiemelkedő játékosa. Második helyen az újonc csapat, a Partizán Beokád végzett, Dovák Zoltán és László Csaba, két fordulóban pedig Komlósi Gábor is erősítette a gárdát. Harmadik helyen a War Pigs, Ács Ádám és Szemők Balázs végzett, akiknél a sikerhez Szemők Szabolcs is hozzájárult.

Különdíjasok

  • Női különdíjas: Mahlmeister Zsuzsa
  • Biliárd különdíjas: Papp Micó
  • Darts különdíjas: Vágó András
  • Csocsó különdíjas: Ács Ádám, Szemők Balázs

A bajnokság alatt több kiváló egyéni eredmény is született, amit különdíjasoknak járó elismeréssel díjaztunk. A legjobb teljesítményt biliárdban Papp Micó nyújtotta, mind a 10 meccsét megnyerte. Dartsban Vágó András bizonyult a legjobbnak 10-ből 9 győzelmével, csocsóban pedig a War Pigs játékosai, Szemők Balázs és Ács Ádám voltak legyőzhetetlenek. A legjobb női díjért 5-en voltak versenyben, közülük Mahlmeister Zsuzsa gyűjtötte a legtöbb győzelmet a sportágakban.

Az eredményhirdetésről képekben

Díjkiosztóval zárult a 2016-os őszi HoPS bajnokság! A szokásokhoz híven most is nagy volt a hangzavar, az öröm és a taps, reméljük előbb vagy utóbb hangszálgyulladás nélkül sikerül majd lezavarnunk egy hasonló ceremóniát! ?

A csapatok előtt már nem volt titok a végeredmény, gyors számolgatás után hamar világossá vált a végső sorrend.

A csapatok előtt már nem volt titok a végeredmény, gyors számolgatás után hamar világossá vált a végső sorrend.

A Partizán Beokád Komlósi Gáborral (középen) kiegészülve derekasan küzdötte végig a tíz fordulót, rettegett csocsójátékukkal alaposan megszorongatták a mezőny nagy részét. László Csaba és Dovák Zoli a csapat oszlopos tagjai nem csak kiváló játékukkal, de humorukkal is emelték a verseny színvonalát. A csapat végül ezüstéremmel zárta az őszi bajnokságot.

Harmadik helyen végzett mister Signal Mosoly és ifjabb Szemők, azaz a War Pigs. Ádám és Balázs a bronzérem mellett egy csocsó különdíjjal is gazdagodott, hiszen nem akadt olyan jelentkező a mezőnyben, aki legyőzte volna a párost. De lehet, hogy csak malacuk volt…

Negyedik helyen végzett a Team Six csapata, Ladányi Balázs és Gyöngyösi Sanyi. A csapat, ahogy tavasszal, ezúttal is bizonyította rátermettségét a kocsmasportokban, alaposan megszorongatták az dobogós csapatokat.

A Keksz Pistols, Farkas Ábel és Papp Micó az ötödik helyen végzett, emellett Micó sikeresen bezsebelte a biliárd különdíjért járó érmet is.

Mordor lovagjai befutottak a hatodik helyre, Orovecz Attila vette át az oklevelet, de természetesen nem feledkezett meg bajtársáról, Tomku Tamásról sem.

A díjazottak biliárd és darts kuponnal is gazdagodtak, amit a Noiret ajánlott fel a játékosoknak.

És, ha lenne még ember Budapesten, aki nem tudja, akkor mondom, hogy Smolek Dávid az első a HoPS történetében, akinek két HoPS trófea díszeleg a polcán, az elsőt még tavaly szomjasan, a másodikat pedig most félig füstisen vette át…

Kapcsolódó cikkeink